Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (261): Türkiye açısından Doğu Akdeniz krizi – Ünal Çeviköz, Sinan Ülgen ve Özlem Kaygusuz ile söyleşi

Bir süredir Doğu Akdeniz‘de deniz yetki alanları ve münhasır ekonomik bölge anlaşmazlığı üzerinden bir gerilim yaşanıyordu. Türkiye, doğalgaz aramalarını sürdürürken NAVTEX ilan etti. Türkiye ile Yunanistan ve Fransa arasındaki ilişkiler oldukça gerildi. 13 Eylül’de Doğu Akdeniz’de doğalgaz rezervlerini araştırmakla görevli Oruç Reis sismik araştırma gemisi Antalya Limanı’na dönmesiyle kriz şimdilik yatışmış görünüyor.

Açık Oturum’un 261. bölümünde Ekonomi ve Dış Politikalar Araştırma Merkezi (EDAM) Başkanı Sinan Ülgen, Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Dış Politikada Kadınlar İnisiyatifi Üyesi Doç. Dr. Özlem Kaygusuz ve TBMM 27. Dönem İstanbul Milletvekili, emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz ile farklı boyutlarıyla Doğu Akdeniz krizini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.