Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgınında turizm sektörü yaz sezonunu nasıl geçirdi? TÜRSAB Akdeniz Şube Başkanı Ferit Turgut: “Almanya ülkeye dönen vatandaşlarına karantina uygulayacak, turizmciler için bu çok büyük tehlike”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Şube Başkanı Ferit Turgut, Selçuk Ada’nın sorularını yanıtladı. Uluslararası seyahat kısıtlaması kalktıktan sonra Antalya’ya gelen turistlerin, kayıp sezonda turizm emekçilerine pansuman olduğunu söyleyen Turgut, “İşletmelerin birçoğu bu sezon kapalı kalmayı tercih etti. Açık olan işletmeler de sezon öncesi bekledikleri kazancı elde etmedi ama hem personelini istihdam ettiler hem de tedarikçilere destek oldu” dedi.

TÜRSAB Akdeniz Başkanı Ferit Turgut, “Sonbahar sezonunda Antalya’yı en çok Rus ve Almanlar tercih ediyordu. Almanya 1 Ekim’den itibaren ülkeye dönen vatandaşlarına 10 günlük karantina uygulayacağını açıklamıştı. Tatile çıkmak isteyen insanları doğrudan etkileyecek bir karar. Almanya’dan gelecek müşteri sayısı yüzde 1’e kadar inebilir. Bu bizim için büyük tehlike arz ediyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.