Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı – AA bir yanlışı niye tekrarlar: Enis Berberoğlu casusluktan mahkûm olmadı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirci kişisel blogunda, Anadolu Ajansı’nın (AA) CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında yazdığı dört haberdeki “siyasi ve askeri casusluktan mahkûm olduğu” ifadelerini değerlendirdi. Bildirici, Berberoğlu’nun casusluktan değil, devletin gizli belgelerini açıklamaktan cezalandırıldığını vurguladı:

“Enis Berberoğlu, bugünlerde yine gündemde. Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali ve yeniden yargılama’ kararı vermesinin ardından Enis Berberoğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne dönmesi ve milletvekilliğine devam etmesi gerektiği tartışılıyor. Bakalım Anadolu Ajansı haberlerinde de bu yanlışı sürdürecek mi, göreceğiz. Tabii asıl soru şu, Anadolu Ajansı nasıl olur böyle bir hata yapar ve neden tekrarlar? İki olasılık var. Muhabirler yanlış yazıyordur ve Anadolu Ajansı’nın editöryal kadrosu bunu fark etmiyordur; sonra da kimse uyarmadığı için yanlış tekrarlanıyordur. Ya da kasıtlı olarak böyle bir yanlış yapılıyor, uyarılara rağmen aynen devam ettiriliyordur. Aslında iki olasılık da mümkün. Çünkü AA’nın deneyimli kadroları, Kemal Öztürk’ün Genel Müdürlüğü döneminden itibaren kurumdan uzaklaştırıldı ve yerlerine yeni kadrolar getirildi. Yönetim kadrosundaki yeni isimlerin mesleki yetersizliği söz konusu olabilir.”

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.