Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı – “Araştırdım” diye reklam yapan haberci: Gözde Atasoy

Medya ombudsmanı Faruk Bildiricikişisel blogunda yayımladığı yazısında, CNN Türk‘ten ayrılıp bebek bezi reklamında oynayan Gözde Atasoy‘un, reklamda “Bir haberci ama en önemlisi anne olarak gidip araştırdım” demesini yorumladı. Bildirici, Atasoy’un bir reklam filminde gazeteci kimliğini kullanmasını etik açıdan sorunlu buldu. “‘Haberci olarak araştırdım’ diyerek bir gazeteci gibi araştırmış olduğu izlenimi vermeye çalışıyor. Oysa bu doğru olamaz. Kuşkusuz bir gazeteci çocuk bezlerinin hangisinin daha sağlıklı olduğunu araştırabilir, konunun uzmanlarıyla konuşup bütün markaların ürünlerini inceleyebilir. Tek markayla sınırlı kalmaz. Ama bu da reklam olmaz, bir inceleme araştırma yazısının konusu olabilir. Bir oyuncu olsa rolünü oynuyor der geçerdim ama Gözde Atasoy, bir haber sunucusu. Rol yapmakla değil doğruları söylemekle yükümlü bir kişi. Gazeteciliği reklam aracı haline getirmeye de hakkı yoktu; bir gazeteci olarak araştırmış gibi doğru olmayan ifadeler kullanmaya da…” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.