Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soma’da işten çıkarılan işçiler Ankara’ya yürümek istedi, polis izin vermedi: “Devlet patronlara tazminatların hesabını sormadı, şimdi biz sormak için yürüyoruz”

Uyar Madencilik tarafından işten çıkarılan ve tazminatları ödenmeyen maden işçileri, Manisa’nın Soma ilçesinden Ankara’ya yürümek için toplandı. Polis, işçilerin yürümesine izin vermedi.

Sabah saatlerinde Bağımsız Maden İş Sendikası’nın binası önünde toplanan işçilere polis, eylemden vazgeçmelerini söyledi.

İşçiler sendika binasından tek tek çıkarak basın açıklamasının yapılacağı Soma Meydanı’na gitti.

Soma Meydanı’nda açıklama yapan işçilerin bulunduğu yeri polis abluka altına aldı. Açıklama sonrası polis, işçilerin yürümesine izin vermedi.

Kaymakam ile yapılan görüşmenin ardından işçiler tek tek alandan çıkarak, 2014 yılında meydana gelen Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin gömüldüğü “301 Madenci Şehitliği“ne gitti.

İşçilerin mezarlık çıkışı Ankara’ya yürümelerine izin verilmedi. Sendikadan bir heyet valilik ile görüşmeye gitti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.