Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Hatay’da ormanları PKK mı yaktı?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Hatay’da geçen hafta meydana gelen orman yangınlarını PKK’nın çıkardığı yönündeki iddiaların basında ele alınış tarzını gazetecilik açısından değerlendirdi.

“Gazeteci olarak bakıldığında elimizdeki tek somut veri, PKK’nın alt örgütlenmesinin Hatay’daki orman yangınını üstlenmiş olması. Ama öbür yandan da yetkili kişi olan İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarını görmezden gelmek mümkün değil. Anlaşılan Soylu, PKK’nın sırf güç gösterisi olarak böyle bir terör eylemini üstlenmiş olabileceğinden kuşkulanıyor; o yüzden de soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyor.

Dolayısıyla haberlerde bu orman yangınını PKK’nın çıkardığını kesin kanıtlara dayanıyormuş gibi yazmak yanlıştı. ‘İddia’ olarak vermek ve PKK’nın kontrolündeki bir örgütlenmenin ormanı yakma olayını üstlendiği bilgisini aktarmak doğru olurdu. Ama PKK’nın bu yangından sorumlu olduğunu iddia olarak bile görmemek, hiç yazmamak da yanlıştı. Gazeteci, sorumlu kim olursa olsun ortada ciddi veriler varsa yazmaktan kaçınmamalı” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.