Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üniversitelerdeki öğretim görevlileri, uzaktan eğitim sürecinde hak ettikleri ek ücreti alamıyor – Feray Aytekin Aydoğan ile söyleşi

Koronavirüs salgını başladığından beri, örgün eğitim zorunlu olarak uzaktan eğitime taşındı ve öğretim görevlileri bu süreçte uzaktan eğitimle ders vermeye devam etti. 

Türkiye’deki bazı üniversiteler, öğretim görevlilerine mart ayından beri hak ettikleri ek ders ücretlerini ödemiyor. Örneğin Ege Üniversitesi öğretim görevlileri sekiz aydır ek ödemelerini alamıyor. Konuyla ilgili konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, YÖK’ün kararlarına uymayan Ege Üniversitesi yönetiminin, akademisyenleri mağdur ettiğini söyledi.

Ne olmuştu?

Ege Üniversitesi’nde, Sayıştay raporlarına yansıyan birçok usulsüzlüğün ardından, öğretim görevlilerine yaklaşık sekiz aydır ek ders ücreti ödenmediği de ortaya çıktı. Uzaktan eğitimin devam ettiği dönemde Ege Üniversitesi, ikinci öğretim öğrencilerinden ve tezsiz yüksek lisans öğrencilerinden harç ücretlerini almaya devam etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.