Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya Kaleiçi “Old Town” festivali bu yıl çevrimiçi düzenlendi: “Bu festival, muazzam bir fikir ve dünya kültürüne önemli bir katkı”


Antalya’nın yaşayan antik kenti Kaleiçi’nin önemini vurgulamayı amaçlayan “Old Town” festivali, bu yıl koronavirüs koşulları sebebiyle sembolik olarak düzenlendi.

2019 yılında Avrupa’nın birçok ülkesinden, 50’ye yakın yaşayan antik kentin temsilcisi ve belediye başkanı Kaleiçi’ne gelerek festivale katılmıştı. Festival bu yıl ise çevrimiçi düzenlendi.

Beşincisi gerçekleştirilen festivale Çekya’dan Pribor ve Prag, Hırvatistan’dan Lepoglava, İtalya’dan Gradara, KKTC’den Girne, Rusya’dan Rostov on Don, Slovakya’dan Levoca, Ukrayna’dan Liviv kentlerinin belediye başkanları canlı bağlandı.

Gecenin sürprizi ise psikanaliz biliminin kurucusu olarak bilinen Sigmund Freud‘un doğduğu şehir olan Pribor’dan geldi. Pribor Belediye Başkanı Jan Malik, evinden bağlandığı yayında, Freud’un büyük torunu, dünyaca ünlü ressam Lucian Freud‘un kızı heykeltıraş ve enstalasyon sanatçısı Jane McAdam Freud‘a bağlandı. Jane McAdam Freud, festivalin moderatörlüğünü üstlenen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal‘ın sorusu üzerine şunları söyledi:

“Bu festivali gerçekleştirmiş olmak muazzam bir fikir ve dünya kültürüne önemli bir katkı. Eğer Sigmund Freud yaşasaydı bununla gurur duyardı. Kendisi kültür için önemli bir kişi. Zihnin kültüründe çok önemli bir şahsiyet. Zor zamanlardan geçiyoruz. Ama bu zor zamanlar, oturup düşünmek için önemli bir fırsat. Bu gibi etkinlikleri ileri taşıyabilmek, kendimizi daha anlamak ve diğerlerini de daha iyi anlamak için içinden geçtiğimiz bu durumu bir fırsat bilelim.”

Festivalde, canlı bağlantıların ardından önceki yıllarda Antalya’ya gelerek festivale katılan antik kent temsilcilerinin video mesajları gösterildi ve etkinlik Patara Trio‘nun klasik müzik konseriyle son buldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.