Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP mensuplarının gözaltına alınması ve sağlık çalışanlarına şiddet ile ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Dr. Özgür Deniz Değer: “Henüz karar çıkmamışken polikliniğim basıldı, telefonuma el konuldu”

Bir önceki Van Hakkari Tabip Odası Başkanı ve üst kurul üyesi Dr. Özgür Deniz Değer, 26 Ekim’de sosyal medyada yaptığı paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Serbest bırakılan Değer, Medyascope‘a konuştu.

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, psikiyatrist Dr. Özgür Deniz Değer 26 Ekim’de 10 Ekim Ankara Garı saldırısı, HDP’li siyasetçilerin gözaltına alınması ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin görüşlerini yazdığı tweet‘ler nedeniyle gözaltına alındı. Değer, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

https://twitter.com/behraazad/status/1320689805810933761?s=20

“Henüz karar çıkmamışken polikliniğim basıldı, telefonuma el konuldu”

Hastasına bakarken jandarmaların polikliniğe geldiğini ve ifadesi alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na gitmesi gerektiğini söylediklerini anlatan Değer, “İçeride hastamın olmasına rağmen ısrar ettiler. Avukatımı aradım fakat telefonuma dokunmam gerektiğini, masada tutmam gerektiğini yoksa el koyacaklarını söylediler. Ben de bu konuda bir kararın olup olmadığını sordum. Jandarmalar da ‘Zorluk çıkarmayın, iki-üç ay sonra telefonunuzu veririz’ dediler. Avukatım gelince tutanak tutuldu ve telefonuma el konuldu” dedi.

Çalıştığı poliklinikten gözaltına alınan Dr. Özgür Deniz Değer, gözaltına alınmasının nedenlerini karakolda öğrendi. Değer, HDP’li vekillerin gözaltına alınması ve sağlık çalışanlarına şiddeti kınayan tweet‘leri ile ilgili bir dosya hazırlandığını söyledi. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sebebiyle gözaltına alınan Dr. Özgür Deniz Değer ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Söyleşimizin tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.