Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berat Albayrak’ın istifası üzerine halktan tepkiler: “Geç kalınmış bir istifa, sistem değişmedikçe hiçbir şey değişmez”

Haber: Fazıl Alp Akiş

Kamera: Ali Macit

Hazine ve Maliye Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, pazar akşamı (8 Kasım) Instagram hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Aradan bir gün geçmesine rağmen resmî makamlardan henüz herhangi bir açıklama yapılmadı, hükümet kontrolündeki medya kuruluşları istifa haberine sayfalarında veya ekranlarında yer vermedi. Albayrak’ın istifa kararı sonrası Türk Lirası döviz kurları karşısında değer kazandı, dolar kuru 8.51 TL’den 8.05 TL’ye kadar geriledi.

Ali Macit ve Alp Akiş, iktidara yakın birçok yayın organında yer verilmeyen istifa haberini halka sordu. Bazı vatandaşlar Albayrak’ın istifa ettiğini bilmediklerini dile getirdi, bilenler de gelişmeleri arkadaşlarından ya da sosyal medyadan takip ettiklerini söyledi. İstanbul Eminönü’nde mikrofon uzatılan vatandaşların bir kısmı, Albayrak’ın istifasından memnuniyet duyduklarını söyleyip, istifayı “geç alınmış bir karar” olarak nitelendirdi. Kimi esnaf da “Sistem değişmedikçe hiçbir şey değişmez” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.