Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Akşener’in abisi adına park açıldı, belediye meclisi kararı 11 gün geriden geldi

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, İzmir’in Çiğli ilçesindeki bir parka, bu şehirde hiç yaşamamış olmamasına rağmen, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2017 yılında hayatını kaybeden abisi Nihat Gürer’in isminin neden verildiğinin, basın kuruluşları tarafından sorgulanmadığının altını çizdi.

“Haber yazımının temel kuralıdır, 5N 1K. Nihat Gürer Parkı açılışıyla ilgili haberlerde ‘Neden’ sorusunun yanıtı yoktu. Ben de o sorunun haberde eksik bırakılan yanıtını merak ettim.  O sayede kararın 11 gün gecikmeli alındığı bilgisine ulaştım. Bir parka isim verilmesinin gerekçesi basit bir konu gibi görünebilir bazı meslektaşlarıma.

Haberin temel unsurlarının eksik olduğu o kadar çok haberle karşılaşıyorum ki, bu haberi örnek olsun diye yazdım. Haberi okuyan kişinin zihninde cevaplanmamış sorular kalmamalı. Ama öyle olmuyor, haberlerin çoğunu okurken sorularla bırakıyorum. Halbuki haberlerde eksik kalan bu soruları haberi yazanların, kontrol eden editörlerin de merak edip yanıtını habere koymaları gerekli. Merak duygusu gazeteciliğin en büyük motivasyonudur. Gazeteci, her zaman ve her yerde soruların yanıtlarını, anlatılanların ardındaki gerçeği merak eder, onun peşine düşer. Merak duygusu ölürse gazetecilik de ölür diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.