Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı – TV’lerin gizli yüzü: Programlar doktorlara da paralı, belediyelere de

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, bazı doktorların televizyon programlarına para vererek çıkmalarını hem tıp hem de yayıncılık etiği açısından eleştirdi.

“Doktorların para karşılığı sağlık programlarına çıkarılması her şeyden önce örtülü reklam. Bu programlara çıkabilmenin tek kriteri, yetkinlik değil para ama izleyenler o doktorların gerçekten alanında en başarılı, en yetkili isimler olduğunu sanıyor, o izlenim veriliyor. Bu doktorların programlara parayla alındığı açıklanmayarak, izleyenler kandırılıyor. Uzmanlığı tartışmalı isimler sağlık programlarında konuşarak ün kazanıyor ama amaç sağlıkla ilgili bilgilendirme değil ticari çıkar sağlamak olunca insanlar yanlış yönlendirilebiliyor; eksik, yanlış bilgi veriliyor ya da bir hastanenin, bir yöntemin, bir ilacın örtülü tanıtımı yapılıyor. Toplum sağlığı tehlikeye atılıyor” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.