Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atatürk Havalimanı’na inşa edilen Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’nden izlenimler: “Yurtdışından hasta getirildiği iddiası doğru değil”

Atatürk Havalimanı’nda 8 Nisan’da yapımına başlanan ve 31 Mayıs’ta açılan Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’ne yurtdışından hastaların getirildiği ve 20 bin dolara tedavi edildiği iddia edildi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve hastanede çalışan hekimler, Medyascope’a yaptıkları açıklamalarla bu iddiayı reddetti.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Atatürk Havalimanı’nda 8 Nisan’da yapımına başlanılan salgın hastanesi, 31 Mayıs’ta açılmıştı. Hastaneye, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Dilmener‘in adı verilmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatıyla doğal afet ve salgın alanlarında kullanılmak üzere 184 bin metrekare alan üzerine inşa edilen hastanenin yatak kapasitesi 1.008. 

Erdoğan, sağlık turizmi için kullanılabileceğini söylemişti

31 Mayıs’ta hastanenin açılışında konuşma yapan, Sağlık Bakanlığı’nı ve hastaneyi inşa eden Rönesans firmasını tebrik eden Erdoğan, “Dünyada pek çok ülkenin geçici sahra ve prefabrik hastaneler kurarak çözmeye çalıştıkları sorunu biz çok daha kısa sürede kalıcı hastane inşa ederek aşmayı başardık” demişti.

Hastanenin çekim merkezi olacağının ve salgından sonra da kullanılacağının altını çizen Erdoğan, “Burada da yine aynı şekilde yurtdışından bir hasta geliyorsa, uçakla gelip hemen bir yaya mesafede hastaneye gelecek tedavisini olacak ve tedaviden sonra da yine uçakla buradan nereye gidecekse uluslararası ise uluslararası, ulusal ise ulusal olarak hemen ulaşabileceği menziline ulaşacaktır” diye konuşmuştu.

Bakanlık, yurtdışından hasta iddiasını reddetti

Hastaneyle ilgili bugünlerde yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre hastaneye yurtdışından hastalar getiriliyor ve burada 20 bin dolar karşılığında tedavi ediliyordu. Görüştüğümüz Sağlık Bakanlığı yetkilileri böyle bir durumun sözkonusu olmadığını belirterek “Hastanede şu an sadece koronavirüs hastaları var. Bundan başka bir durum sözkonusu değil. Sadece yurtdışından getirilen Türk vatandaşlarımız olmuştu” dedi.

Hastanede çalışan bir hekim de benzer bir şekilde iddiaları reddetti ve “Öyle bir transfer durumu sözkonusu değil. Koronavirüs olup da yabancı uyruklu olan hastalar var ama hepsi yurtiçinden sevk edilen hastalar” diye konuştu. 

“Şu anda hastane ağzına kadar dolu”

Kurulduğundan beri hastanede çalışan hekim, hastanenin salgın sonrası sağlık turizmi için de kullanılabileceğinin söylendiğini vurguladı ve doluluk hakkında şu bilgiyi verdi: “Hastane, şu anda ağzına kadar koronavirüs hastası dolu. 600 normal, 400 de yoğun bakım yatağımız var. Şu anda neredeyse hepsi dolu.”

Hastane, İstanbul Yeşilköy’de bulunan Atatürk Havalimanı’na inşa edilmiş ve yapımı sırasında eleştirilere neden olmuştu. Eleştirilerden biri Atatürk Havalimanı’nın tamamen işlevsizleştirilmesiyken diğeri ise 300 milyon dolar maliyetli pistlerin tahrip edilerek maddi zararın ortaya çıktığı yönündeydi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.