Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: “FETÖ operasyonlarındaki rütbe dağılımına bakıldığında, darbe girişiminden sonra da TSK’ya sızmalar olduğunu düşündürüyor”

İzmir merkezli 50 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 295’i muvazzaf, 304 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında 14’ü aktif görevde olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) görevli 31 doktor ile altı “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı çıkardı. Toplam 37 şüpheliye gözaltı kararı verilirken 21 kişi gözaltına alındı.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin üzerinden dört yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri içinde hâlâ büyük operasyonlar düzenlenmesi “FETÖ ile etkin mücadele” konusunu yeniden gündeme getirdi. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, son operasyonlardaki rütbe dağılımına bakıldığında darbe girişiminden sonra da TSK içine sızılmış olabileceğini söyledi. İktidarın FETÖ ile mücadelesini de eleştiren Yavuz, “AKP, FETÖ ile mücadele ederken partilerine zarar gelmemesini esas alıyor. Bu da ülkeye zarar veriyor” dedi. Kurumları FETÖ’den arındırmayı amaçlayan operasyonların devam etmesinin sevindirici olduğunu belirten Yavuz, ancak bu kurumlarda hâlâ FETÖ üyesi olduğundan şüphe edilen kişilerin yer almasını üzüntüyle karşıladığını söyledi. Yavuz “FETÖ’den gerekli ders çıkarılmadı, çünkü FETÖ’yü temizlerken başka tarikatların önü açılıyor” diye konuştu. 

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ile yaptığımız söyleşinin tamamını dinlemek için:


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.