Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Murat Akova ile söyleşi: “Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği plan nedeniyle faz 3 çalışmalarında ilk başta hedeflenen gönüllü sayısına ulaşamayabiliriz”

Medyascope özel yayınına katılan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, Çin merkezli Sinovac şirketi tarafından üretilen koronavirüs aşısının faz 3 çalışmalarını değerlendirdi. 

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği plan nedeniyle faz 3 çalışmalarında ilk aşamada hedeflenen 12 bin 450 gönüllüye ulaşılmasının zor olduğunu belirten Murat Akova, faz 3 çalışmaları tamamlanmadan kitlesel aşılamaya geçilmesinin büyük bir risk olduğunu söyledi. 

Sağlık Bakanlığı onay verdiği takdirde ara analizi yapmak zorunda olduklarını anlatan Akova, ulaşılan gönüllüler üzerinden yapılacak istatistiksel veriler ile sonuçların açıklanacağını belirtti. Akova, aşının Brezilya’da da devam eden faz 3 çalışmalarından olumlu sonuçlar gelmesi halinde bu sonuçlara dayanarak aşılamaya başlamanın da gündemde olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.