Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (4): TIMSS 2019 sonuçlarına göre Türkiye ilk kez 4. sınıf matematik ve fen testleri ile 8. sınıf fen testinde 500 puanın üzerine çıktı – Doç. Dr. Fatih Mercan ile söyleşi

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın dördüncü bölümünde Umay Aktaş Salman ve Yeliz Düşkün, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması’nın (TIMSS) 2019 sonuçlarını değerlendirdi. Geçen günlerde açıklanan TIMSS 2019 sonuçlarına göre Türkiye, 4. sınıf matematik ve fen testleri ile 8. sınıf fen testinde ilk kez 500 puanın üzerine çıktı. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü’nden Doç. Dr. Fatih Mercan’ın katıldığı programda, Türkiye’nin puanlarında önceki yıllara göre nasıl bir değişim olduğu, fen ve matematik başarısını etkileyen faktörler, iyileştirilmesi gereken noktalar konuşuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.