Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı – Medyanın yazmaktan sıkılmadığı klişe: “Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu”

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, basında “Asrın operasyonu”, “milyonluk operasyon”, “film gibi operasyon” ifadeleriyle verilen polisi operasyonları konulu haberleri eleştirdi.

“Madem bu kadar büyük ve ‘tarihi’ operasyonlar söz konusu, medyanın açıklanmayan o isimlerin peşine düşmesi, operasyon sonrasında neler olduğunu ve da araştırması gerekir. Fakat gazeteler, internet siteleri, İçişleri Bakanlığı açıklamasını yayımladıktan sonra bu operasyon haberlerini takip etmiyor, öylece bırakıyor çoğunlukla […] Anladığım kadarıyla ne emniyet güçleri ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu’ açıklamalarından vazgeçiyor; ne de medya bu haberleri yayımlamaktan sıkılıyor. Bu mudur gazetecilik?” diye soran Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.