Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı: “Ulaştırma Bakanlığı Expo 2016 tramvayının ödeme koşullarını değiştirerek Antalya’yı cezalandırıyor”

Antalya’da, uluslararası fuar Expo 2016’nın maliyetine ilişkin tartışmalar devam ediyor. 2016 yılında Antalya’da düzenlenen Expo 2016’nın inşa edildiği arazi, ihale alan şirketler ve alana ulaşım için yapılan yatırımlar, organizasyonun üzerinden yıllar geçmesine rağmen gündemdeki yerini koruyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yapımını ihale ettiği Expo 2016 tramvay hattının (Antalya 2. Etap Raylı Sistemi) fuar bittikten sonra açılması tepkilere neden olmuştu. Fuara ulaşımı sağlaması planlanan raylı sistemin proje aşamasında hesaplanan günlük yolcu sayısı ise şu andaki rakamların çok gerisinde kaldı.

Antalya 2. Etap Raylı Sistem’in maliyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Expo’nun ve raylı sistemin inşa edildiği yıllarda Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetiminin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yaptığı anlaşma gereği, belediye raylı sistemin elde ettiği ciroya göre aylık olarak bakanlığa ödeme yapıyordu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, bu rakamın aylık 30 bin ile 50 bin TL arasında değiştiğini söylüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, açıkladığı yeni ödeme planında ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden aylık 4 milyon TL alıyor. Belediyenin İller Bankası’ndan aylık geliri olan 80 milyon TL’den kesinti yapan bakanlık, Antalya’ya harcanması planlanan paranın yüzde 5’ini Expo 2016’ya ulaşım bedeli olarak belediyeye fatura ediyor.

Medyascope‘a konuşan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, konuya ilişkin şunları söyledi: “Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetimi CHP’ye geçtiği için Antalyalı cezalandırılıyor. Bu para, belediyenin vatandaşına hizmet götüreceği para. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı garip ihaleler ve şişirilmiş rakamlarla hazırlanan projenin maliyetini Antalyalı’nın cebinden karşılamak istiyor.”

“Antalya halkını cezalandırmayın!”

Expo 2016’ya ulaşımı sağlaması için yapılan tramvay hattının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın broşürlerinde Antalya’ya yatırım olarak gösterildiğini belirten Arı, şöyle devam etti: “Ulaştırma Bakanlığı bu projeyi göstererek Antalya’ya yatırım yaptık diyor. O zaman maliyetini kabul edilemez koşullarda Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ödetmeyin. İlla bu projenin maliyetini istiyorsanız da biz yaptık demeyin. Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminin anlaştığı ödeme şekli ile paranın tahsisi devam ederse Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarına, hizmetlerine devam edebilir. Antalya halkını cezalandırmayın!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.