Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: RTGD, sponsorluk değil Erdoğan ile fotoğraf pazarlamış oldu

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, iş insanlarının Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirmek için adeta “yarışa girmesini” ve bunun basında ele alınış şeklini eleştirdi.

“Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte fotoğraf çektirmenin iş ilişkilerinde ve ticari yaşamda bir getirisi varsa, -ki var olduğu anlaşılıyor- RTGD (Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği) yönetimi, iş insanlarından sponsorluk adı altında para alarak, Erdoğan ile fotoğraf çektirmeyi pazarlamış oluyor. Saray’da Erdoğan’ın elinden plaket alıp fotoğraf çektireceğini bilen iş insanları da aslında RTGD’ye değil, ‘hayallerini süsleyen’ o fotoğrafa para ödediler […] RTGD’nin bir gazetecilik meslek örgütü olarak bu tür ilişkilere girmemesi gerekirdi. Belki de asıl sorun bütün gazetecileri kapsayan büyük ve güçlü bir ‘çatı’ örgütlenmesi yerine takip edilen alanlara ve illere göre dernekler kurulmuş olmasında” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.