Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okullar 1 Mart’ta açılıyor -Eski Eğitim Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan: “Yüz yüze eğitimin başlaması için bilim insanlarının belirttiği vaka sayısının altına düşülmelidir”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (1 Şubat) yapılan kabine toplantısı sonrasında yüz yüze eğitimle ilgili olarak “Köy okullarında 15 Şubat’ta eğitim-öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim ve öğretime yeniden ara verilebilecek. Bunu da özellikle söylemek zorundayım. Koronavirüs her şeyden tehlikeli ve önemli. Yavrularımızın kaybına tahammülümüz olamaz” diye konuşmuştu. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından bugün ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kademeli geçişin aşamalarını açıkladı.

Eski Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı öğretmen Feray Aytekin Aydoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bugün (2 Şubat) açıkladığı yüz yüze eğitim programını Medyascope’a değerlendirdi. “Yüz yüze eğitimin başlaması için bilim insanlarının belirttiği vaka sayısının altına düşülmelidir” diyen ve eğitim emekçilerinin aşılamada öncelikli olması gerektiğini belirten Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salgının başından beri yüz yüze eğitimin başlanması için önlemler alınmadı. Seyreltilmiş ve aşamalı eğitim için mutlaka öğretmen atanmalıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.