Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SODEV’in “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü”, tüm sağlık çalışanlarını temsilen TTB’ye verildi

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV),  “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü”ne 2020 yılı içinde çalışan tüm sağlık emekçilerini temsilen Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) layık gördü. 

Ödülü belirleyen seçici kurulda, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sosyal Haklar Derneği Yürütme Kurulu Üyesi Av. Can Atalay, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi ile gazeteci Kadri Gürsel, SODEV Başkanı Ertan Aksoy ile SODEV’in eski başkanları Ercan Karakaş, Aydın Cıngı, Erol Kızılelma ve Babür Atila yer aldı.

Ödül jürisi adına açıklamada bulunan Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’de koronavirüs salgınının yarattığı yıkıma karşı yürütülen mücadelenin TTB’nin eylem ve söylemlerinde cisimleştiğini belirtti. Her ne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından salgın kurullarının dışında tutulsa da TTB’nin ilk günden itibaren toplumun aydınlatılması, eğitimi ve salgına hazırlanması başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirdiğini ve tüm olanaklarını seferber ettiğini kaydeden Çerkezoğlu, bu çabanın toplumdaki güvenilir kurum beklentisinde de karşılık bulduğunu söyledi. Çerkezoğlu, “Türk Tabipleri Birliği, tüm olumsuz koşullara rağmen sağlıklarını ve yaşamlarını kaybetme pahasına bu mücadelede büyük bir özveri gösteren tüm sağlık çalışanlarının sesi oldu” dedi.  

SODEV’in salgın tedbirleri kapsamında çevrimiçi bir etkinlikle düzenleyeceği ödül töreni, 4 Şubat 2021 Perşembe günü saat 20.30’da yapılacak.

SODEV Ödül Jürisi adına yazılan metnin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.