Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (56): “Nöbetleşe Dışlanma Göç ve Sosyal Dışlanma Döngüsü” kitabı üzerine Doç. Dr. Mim Sertaç Tümtaş ile söyleşi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mim Sertaç Tümtaş, nöbetleşe dışlanma kavramını merkeze alarak 2011 sonrası Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye göçünün yarattığı sosyo-ekonomik dönüşüm üzerine yazdığı “Nöbetleşe Dışlanma Göç ve Sosyal Dışlanma Döngüsü” kitabını anlattı. Tümtaş, nöbetleşme dışlanma kavramını ise şöyle açıkladı: “Nöbetleşe dışlanma, dışlanan göçmen grupların kentte yerleşikleştikçe kendilerinden sonra gelen göçmenlere karşı kentin yerlileriyle sürdürdükleri bir sosyal dışlanma döngüsüdür.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.