Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elit İşcan’a cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan Efecan Şenolsun hakkında beraat kararı çıktı: “Yine erkek yargı tecelli etti, bir üst mahkemeye başvuracağız”

Oyuncu Efecan Şenolsun’un dizi setinde oyuncu Elit İşcan’a cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün, İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde bulunan 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. İki saat süren duruşma sonunda Şenolsun hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı çıktı. 

“Bir üst mahkemeye başvuracağız”

Saat 15.00’te başlayan duruşmaya taraflar ve avukatlar haricinde kimse alınmadı. Saat 16.50’ye kadar süren duruşma sonunda Efecan Şenolsun delil yetersizliğinden beraat etti. Elit İşcan’ın avukatı Meriç Eyüboğlu, bir üst mahkemeye itiraz edeceklerini söyledi.  

Bugüne kadar altı duruşması görülen davanın bir önceki duruşmasında (4 Şubat 2021) mütalaayı açıklayan savcı, Şenolsun’un hakaret suçundan beraatını isterken cinsel saldırı suçundan beş yıldan on yıla kadar hapis cezası almasını talep etmişti. Avukatı Meriç Eyüboğlu, duruşmadan sonra yaptığı açıklamada, hukuki olarak her türlü mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti: 

“Yine erkek yargı tecelli etti. Bu kadar uzun süren bir yargılama sonucunda herhangi bir gerekçe açıklanmadan beraat kararı ile dışarı çıktık. Karşı taraf çok saldırgandı. Sadece içeride olan bizlere değil, destek veren siz kadınlara, feminizme, mor kullanmamıza kadar pek çok konuda saldırgan davrandılar. Geçen hafta söylemiştim, bu olasılık hep aklımızdaydı. Buradan çıkacak olumlu bir karar yargının çok düzgün işlediğine ilişkin bizim önümüzü açmayacaktı, çıkacak olumsuz karar da cinsel saldırının gerçekleşmediğini göstermeyecekti. Biz bu olayın yaşandığını biliyoruz. Sadece kadın beyanının esas olmasından dolayı değil, doğrudan iki tanık olduğundan ve sanığın defalarca özür dilemesinden de o kişinin bu suçun faili olduğunu biliyoruz.”

Ne olmuştu? 

Elit İşcan, Ekim 2018’de Efecan Şenolsun’un “Yaşamayanlar” dizisinin setinde kendisine hakaret ettiğini ve cinsel saldırıda bulunduğunu açıklamıştı. Yedi ay sonra İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede Şenolsun’a, Elit İşcan’a “cinsel saldırı” ve “hakaret” suçlarından 17 yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.