Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip felaketlerin açıklamasını valilere havale etmek devletin değil algının yönetimidir”

İYİ Parti grup toplantısı bugün (17 Şubat) saat 10.30’da başladı. Grup toplantısının büyük bölümünde Gara Operasyonu ve ekonomik sorunlar hakkında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da ağır ifadelerle eleştirdi. 

“Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip felaketlerin açıklamasını valilere, bakanlara havale etmek devletin değil algının yönetimidir”

Konuşmasına, Gara Operasyonu’nda hayatını kaybeden asker ve polislerin ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı operasyonun sorumluluğunu yeteri kadar üstlenmemekle eleştirdi: “Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon milli bir meseledir. Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip felaketlerin açıklamasını valilere, bakanlara havale etmek devletin değil algının yönetimidir.”

“Siz, şehit anasını kongreye canlı bağlayıp, felaketten siyaset devşirme peşinde koşabilirsiniz. Biz koşamayız”

Meral Akşener, Erdoğan’ın, partisinin Rize il kongresine bir şehit annesini telefonla bağlamasını da eleştirdi ve bunun “felaketten siyaset devşirme” olduğunu söyledi: “Çok daha beter cehennemlere, sessizce süzülüp, teröristin hakkından gelip, güvenle çıkan kahramanlarımız, bu kez, neden böyle bir sonuçla karşılaştı anlamak isteriz. Bu işte siyasetin parmağı var mı yok mu, bilmek isteriz. Bu aziz milletimizin en doğal hakkı, bizim de milletimize karşı görevimizdir. Siz, şehit anasını kongreye canlı bağlayıp, felaketten siyaset devşirme peşinde koşabilirsiniz. Biz koşamayız.”

“Senin işin o anaların evlatlarını yaşatmaktır”

Yaşananların ardından milli yas ilan edilmemesine de tepki gösteren Akşener, koronavirüs salgını döneminde kapalı alanlarda düzenlenen ve oldukça kalabalık olduğu gözlemlenen AKP il kongreleri hakkında da şunları söyledi: “Gara’daki operasyonda yaşananlar, senin için milli yas değilse nedir? Senin işin, kongre salonunda,yüreği yaralı bir anayı telefona bağlatıp, ‘şeref dağıtmak’ değil, o anaların evlatlarını yaşatmaktır. Gara’daki kahrolası o mağara, lebalep şehit doluyken sen, ‘Salgına rağmen kongre salonu lebalep dolu’ diye sevinemezsin.”

“Böyle şımarıklık, böyle izansızlık olmaz”

İYİ Parti lideri, Erdoğan’a yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: “Bir defalık da olsa, ayrıştırmak yerine birleştirdiğini görmek isterdik. Bir defalık da olsa, kürsülerde, AK Parti genel başkanını değil, memleketin cumhurbaşkanını görmek isterdik. Siyaseten lazım olduğunda, gömleğinin kollarını sıyırıp, harekat odasından fotoğraf vermeyi biliyorsun. Bu günler tam da o harekât odasında olman gereken günler. Poz vermek için değil, işini yapmak için orada olman gereken günler. Ama sen ne yapıyorsun? Partinin kongrelerinde, boynunda spor kulübü atkısıyla espriler yapıp şakalaşıyorsun. Sarayda konserler düzenletip, hoşça vakit geçiriyorsun. Böyle şımarıklık, böyle izansızlık olmaz. Böyle devlet yönetilmez.

“Salgın boyunca virüsle kelle koltukta mücadele eden sağlık çalışanlarımızın yüzüne nasıl bakacaksınız?”

Dükkânını açamayan esnafımıza, geçim derdi çeken milletimize geldi mi, ‘Maske, mesafe, temizlik’ demeyi biliyorsunuz. Parti kongreleri olunca, hepsini unutuyorsunuz. Milletimize böyle mi örnek olacaksınız? Dükkânının kapısını açtırmayıp, açlığa mahkûm ettiğiniz esnafımızı, çalışanlarımızı, kongre salonlarını lebalep doldurarak mı doyuracaksınız? Salgın boyunca ailesinden uzak kalma pahasına, virüsle kelle koltukta mücadele eden sağlık çalışanlarımızın yüzüne nasıl bakacaksınız? Yoksa kongrelerinizdeki gibi, ‘durmak yok, sırıtmaya devam’ mı diyeceksiniz?”

“Fahiş gıda fiyatları ile karşı karşıyayız”

Meral Akşener açıklamalarında, ekonomik sorunlara da değindi. Çiftçi ve esnafın sorunlarının yanında gıda enflasyonu hakkında da konuşan Akşener, “Devri iktidarınızda, maalesef tarıma olan sevgimizi kaybettirdiniz. Kendin itibar içinde yüzerken, beğenmediğin Atatürk’ün, efendi olarak gördüğü köylümüzü itibarsızlaştırdınız. Hal böyle olunca da üreticilerin üretim yeteneği, tüketicilerin de gıdaya erişim imkanı kayboldu. En sonunda, tarımda ardı ardına izlenen, bu yanlış ve hatta şaibeli politikalar sonucunda, bugün fahiş gıda fiyatları ile karşı karşıya kaldık” dedi.

“Bu iktidarın ülkemize ve milletimize verebileceği bir şey kalmamıştır”

Akşener grup toplantısındaki sözlerini şöyle sonlandırdı: “Milletçe, ayan beyan ortada olan bir gerçekle yüzleşmek zorundayız: Bu iktidarın ülkemize ve milletimize verebileceği bir şey kalmamıştır ama endişe edecek, umutsuzluğa kapılacak bir şey yok. Türkiye sahipsiz, dertlerimiz çözümsüz değil. Evet, Türkiye’nin gerçekleri var. Acıları var, yoksulları var, işsizleri var ama aynı zamanda, bu büyük milletin, iyi ve cesur evlatları da var. Milletini dinleyen, milletin dertlerine çözüm üreten İYİ Parti var. Onların yapay gündemlerini değil, milletin gerçek gündemini kovalayan bizler varız. Biz, onlara benzemeyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.