Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kafe – Bar Çalışanları Dayanışması’ndan Ilgım Gölpunar ile söyleşi: “Kafe ve bar çalışanları artık ‘Daha ne kadar aç kalabilirim’in hesabını yapıyor”

Koronavirüs önlemleri kapsamında 2020’nin Mart ayında restoran, lokanta, bar ve kafeler kapatılmıştı. 1 Haziran 2020’de kafe, lokanta ve restoranlar belli kısıtlamalarla açılmış, 20 Kasım’da tekrar kapanıp paket servis ve gel-al hizmeti vermeye başlanmıştı. Bununla birlikte barlar neredeyse bir yıldır aralıksız kapalı.

Bugün (17 Şubat) yapılan kabine toplantısında yine koronavirüs önlemleri gündeme alındı. Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması’ndan Ilgım Gölpunar, Medyascope’a koronavirüs önlemleri kapsamında yapılması planlanan yeni düzenlemelerin kafe ve bar çalışanlarını nasıl etkileyebileceğini ve Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması olarak neler planladıklarını anlattı. 

Yaşanılan belirsizlik halinin psikolojilerini de yıprattığını belirten Gölpunar,(Kafe ve bar çalışanları) İnsanlar artık bugün ne kadar geçinebilirim değil, daha kaç gün aç kalabilirimin hesabını yapıyor. Her ay kafe ve restoranlar hakkında ‘açılabilir’ tartışmaları dönüyor. Artık bir şey beklemek yerine biz kendimiz için ne yapabiliriz, bunu düşünüyoruz. ‘Kafeler açılsın’ dediğimizde insanlar, ‘Canınız önemli değil mi?’ diyor. Canımız tabii ki çok kıymetli. Dikkat edilmesi ve önlem alınması gereken bir dönemdeyiz ama koronavirüsle beraber açlık da öldürüyor. Bununla ilgili de önlem alınması gerekiyor” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.