Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu maçları devam ediyor: Porto, Cristiano Ronaldo’yu üzdü

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı dün gece (17 Şubat) oynanan iki karşılaşma ile devam etti. Erling Haaland’ın yıldızlaştığı maçta Borussia Dortmund, Sevilla’yı deplasmanında 3-2 mağlup etti. Porto ise İtalya temsilcisi Juventus önünde aldığı 2-1’lık galibiyet ile gecenin sürprizine imza attı.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1362175405516587020

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında İspanya temsilcisi Sevilla, Ramon Sanchez Pizjuan Stadı’nda Almanya’nın güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund‘u konuk etti. Mücadelenin ilk dakikalarında kontrolü eline alan Sevilla, aradığı golü 7. dakikada Suso’nun ceza yayının sağ çaprazından vurduğu şut ile buldu. Borussia Dortmund, erken dakikalarda yediği bu gole reaksiyon vermekte gecikmedi ve dakikalar 19’u gösterdiğinde Erling Haaland’ın pası ile hareketlenen Mahmoud Dahoud, sert bir vuruş ile takımının beraberlik golünü kaydetti. Almanya temsilcisi, beraberlik golünün ardından ataklarına hız kesmeden devam etti. Norveçli golcü Haaland, takım arkadaşı Jadon Sancho ile paslaşmaları sonucu ceza sahasında topla buluştu ve yaptığı vuruşla Dortmund’u deplasmanda öne geçirdi. Rövanş öncesi büyük avantaj elde eden sarı-siyahlı ekip, ilk yarının son dakikalarına girildiğinde Haaland’ın kendisi adına attığı ikinci gol ile skoru 3-1’e getirdi. Haaland, Sevilla karşısında attığı iki gol ile bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki gol sayısını sekize yükseltti.

Mücadelenin ikinci yarısında skoru değiştirmek için uğraşan Sevilla, Borussia Dortmund filelerini ikinci kez sarsacak golü dakikalar 84’ü gösterdiğinde Hollandalı forveti Luuk de Jong ile buldu. Mücadelenin geri kalanında ise skoru korumayı başaran Borussia Dortmund, Sevilla deplasmanından 3-2’lik galibiyet ile döndü. Bu maçın rövanşı 9 Mart’ta Dortmund’da oynanacak.

Gecenin diğer maçında ise Portekiz temsilcisi Porto, İtalya temsilcisi Juventus‘u Dragao Stadyumu’nda ağırladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Porto, Bentancur ve kaleci Szczesny’nin savunma bölgesinde yaptığı büyük hatayı iyi değerlendirdi ve henüz dakikalar ikiyi gösterdiğinde İranlı forvet oyuncusu Mehdi Taremi’nin golü ile 1-0 öne geçti. Mücadelenin hemen başında yenik duruma düşen Juventus, ilk yarının geri kalan bölümünde kontrolü eline geçirdi ve pozisyonlara girdi. İtalya temsilcisi, girdiği bu pozisyonlardan sonuç alamayınca ilk yarıyı 1-0 geride kapatmak zorunda kaldı. Juventus forması giyen milli futbolcumuz Merih Demiral ise mücadelenin 35. dakikasında sakatlanan Giorgio Chiellini’nin yerine oyuna dahil oldu.

Portekiz temsilcisi, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başladı. Başlama vuruşu ile birlikte atağa kalkan Porto, gerçekleştirdiği hücumda Juventus karşısında farkı ikiye çıkaran golü 46. dakikada Moussa Marega ile buldu.

Bu golün ardından Andrea Pirlo’nun öğrencileri, ikinci yarının kalan bölümünde skoru değiştirmek için oyunu Porto yarı sahasına yıktı. Siyah beyazlı ekip aradığı golü 82. dakikada Federico Chiesa ile buldu. Juventus, kalan kısa sürede Porto karşısında beraberliği getirecek golü bulamayınca mücadeleden 2-1’lik skor ile mağlup ayrıldı. Çeyrek finale yükselen takım, 9 Mart’ta Torino’da oynanacak karşıaşmanın ardından belli olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı, 23 Şubat ve 24 Şubat tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla devam edecek. 23 Şubat Salı günü oynanacak maçlarda Chelsea, İspanya Ligi lideri Atletico Madrid‘e konuk olurken Lazio, evinde son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih‘i ağırlayacak. Atalanta ile Real Madrid‘in İtalya’da kozlarını paylaşacağı ve Borussia Mönchengladbach’ın evinde Manchester City‘yi konuk edeceği mücadeleler ise 24 Şubat Çarşamba günü oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.