Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çıplak aramanın mevzuattaki yeri ve kadın davaları – Avukat Tuba Torun: “Özlem Zengin’in çıplak aramayla ilgili konuştuğu videoda AKP yönetiminin ve yöntemlerinin vücut bulmuş halini gördük”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, geçen perşembe günü (19 Şubat) Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinde ve emniyet birimlerinde “çıplak arama” yapıldığını belirterek, bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Uşak’ta cezaevinde çıplak arama yapıldığı iddialarını reddeden Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir” dedi. Muhalefet sözcüleri de yaptıkları açıklamalarla Zengin’i eleştirdi ve bu açıklama sosyal medyanın da gündemi oldu. Avukat Tuba Torun ile gündemden hareketle çıplak aramanın mevzuattaki yerini, işkence suçlarını, bu tür iddialarla karşılaşıp karşılaşmadığını ve kadın davalarında savunma etiğini konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.