Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli, “başı ezilecek zehirli yılanlar” dediği Boğaziçili öğrencilere yeniden seslendi: “Kızgınlığınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir fakat sizler paha biçilmez öneme sahipsiniz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Konuşmasında gençlere yönelik mesajlar veren Bahçeli, “Kızgınlığınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir fakat sizler bizim için paha biçilmez öneme sahipsiniz. Belki bir sevdiğiniz var açılamıyorsunuz. Biz de bu çağlardan geçtik, ne yaşadıysanız benzerlerini yaşadık. Direnmeyi zalimlere, Türkiye düşmanlarına karşı yapın” dedi.

Devlet Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Devlet Bahçeli: “Gençler üzerinde hesap yapan çakal suretlerini görüyor, emellerini takip ediyoruz”

Devlet Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamasına tepki gösteren öğrenciler için “Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır” ifadesini kullanmış ve tepki çekmişti. Bahçeli partisinin bugün yaptığı grup toplantısında ise gençlere “Kızgınlığınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir fakat sizler bizim için paha biçilmez öneme sahipsiniz” diye seslendi.

“Direnmeyi zalimlere, Türkiye düşmanlarına karşı yapın”

MHP lideri, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolarla ilgili olarak şunları söyledi:

“4 Ocak 2021’den itibaren Boğaziçi Üniversitesi’nde yeşeren olaylar Türk gençliği üzerinde oynanan oyunları yeniden deşifre etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Genç fikirler demek, gerçek fikirler demektir’ sözüyle görüşümüzü doğrulamaktadır. Biz kuşakları X, Y, Z ile ele almıyoruz. Bu ayrımın alfabenin diğer harflerine kadar ulaşacağını, buradan da sonuç çıkmayacağını görüyoruz.

Sevgili gençler hiçbirinizi kaybedemeyiz. Kızgınlığınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir fakat sizler bizim için paha biçilmez öneme sahipsiniz. Kıt kanaat imkanlarla okuduğunuz okulu bitirmenin peşindesiniz, belki bir sevdiğiniz var açılamıyorsunuz. Biz de bu çağlardan geçtik, ne yaşadıysanız benzerlerini yaşadık. Direnmeyi zalimlere, Türkiye düşmanlarına karşı yapın. Terör örgütlerinin istismarlarına aldanmayın.”

“Bizim ne dağa gönderecek ne üniversite kapılarındaki eylemlerde kaybedecek tek bir gencimiz, tek bir evladımız dahi yoktur”

Bahçeli, gençlere yönelik mesajlarını şöyle sürdürdü:

“Bizim kalbimizde her gencimize yer vardır. Onun bunun şiddet aparatlarına dönüşsün istemiyoruz. Herhangi bir kaygıya kapılmalarını aklımızın ucuna bile getirmiyoruz. Kimliksiz siyasetçiler, terör örgütlerine taşeronluk yapanlar, vatansızlar, şunu iyi bilsinler ki bizim ne dağa gönderecek ne üniversite kapılarındaki eylemlerde kaybedecek tek bir gencimiz, tek bir evladımız dahi yoktur. Hiçbiri sırtında taşıdığı mevki ile ahenk içinde yaşamıyor. CHP’den tutun İP’e kadar, HDP’den tutun diğerlerine kadar çirkin manzara bunu göstermektir. Gençlere tavsiyem şahsiyetinizi kazanın, kendinizi bilinçlendirin. Zira cisminizle değil, ruhunuzla insan olacağını lütfen aklınızdan çıkarmayın. Her yaptığınız işe bağlanın.

“Yasadışı örgütler gençlerin peşindedir”

Yozlaşmış akımlar, yasadışı örgütler, terörizmin ajanları, emperyalizmin maşaları, marjinal çevreler, organize suç şebekeleri gençlerin peşindedir, kafeslemenin emelindedir. Sevgili gençler, hiçbirinizi kaybedemeyiz. Hiçbirinizin hayatını tesadüflerin akıntısına teslim edemeyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler