Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (164) : Almanya’da Türkiye kökenli gazeteci olmak – Nalan Sipar ve Fulya Canşen ile söyleşi

Almanya’da fikir ve basın özgürlüğüne verilen değer çok yüksek. Bu özgürlükler demokrasinin temeli olarak Alman anayasasında koruma altına alınıyor: “Herkes fikrini sözlü, yazılı ve görsel olarak açıkça ifade etme ve yayma, kamuya açık kaynaklar üzerinden kısıtlanmadan bilgi edinme hakkına sahiptir (. . .) Hiçbir şekilde sansür uygulanmaz.” Ama Almanya’da gazeteci olmanın, hele de Türkiye kökenli gazeteci olmanın zorlukları da var. Meslektaşlarım, WDR Köln Radyosu editörlerinden Fulya Canşen ve Almanya’nın ilk “iki dilli haber şovunu” kendi olanakları ile hazırlayıp sunan Nalan Sipar bu zorlukları nasıl aştıklarını, gazeteciliğin bizim burada pek aşina olmadığımız Almanya’ya özgü hoşluklarıyla beraber anlattılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.