Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı – “Erdoğan’a cuma namazı sonrası müthiş soru: Yeni yaşınızdan beklentileriniz neler olacak?”

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, son yıllarda önde gelen siyasilerin cuma namazı çıkışlarında basına açıklama yapmalarının bir gelenek haline gelmesini eleştirdi.

‘Gösterilere katılan ve destek veren bazı akademisyenler tespit edildi’ diyen ya da ‘Yeni yaşınızdan beklentileriniz neler olacak’ sorusunu yönelten muhabir gibi düşünenlerin, cuma namazı çıkışındaki basın toplantılarının izinli ve onaylı sorularla bir gösteriye dönüşmesinden şikayeti olmayabilir. Ama eminim genç meslektaşlarımın çoğu bu durumdan rahatsızdır. Zira yapılanın gazetecilik olmadığı açık. Soru sormadan, sorgulamadan, didiklemeden, karşısındaki kişi kim olursa olsun onu sıkıştırmadan gazetecilik yapılamaz. Gerçek gazetecilik sorularının sorulmadığı bu tip ‘sözde’ basın toplantılarıyla gazetecilik yıpratılıyor, toplumun bilgi edinmesi engelleniyor” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.