Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uşak, koronavirüs vaka sayılarında Batı’daki tek düşük riskli il – Uşak Tabip Odası Başkanı Adnan Memiş: “İnsanlar hastanelerin dolup taştığını görünce önlemleri sıkılaştırdı”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü (1 Mart) kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan bazı kısıtlamaların vaka sayılarına bağlı olarak bazı illerde gevşetildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün açıkladığı kademeli normalleşme planı için hazırlanan haritada mavi renkli olan iller “düşük riskli”, sarı renkli olan iller “orta riskli”, turuncu renkli olan iller “yüksek riskli” ve kırmızı renkli olan iller ise “çok yüksek” riskli olarak kategorilere ayrıldı. 

Batı’da düşük riskli gruba giren tek il olan Uşak, dün yapılan toplantıdan sonra dikkatleri üzerine çekti. Uşak Tabip Odası Başkanı Adnan Memiş, Uşak’ta alınan önlemleri ve Uşak’ın nasıl düşük riskli il grubuna girdiğini Medyascope’a anlattı.

Sağlık Bakanlığı, illere göre haftalık koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Tabloyu her ilde 100 bin nüfustaki vaka sayısını baz alarak oluşturan bakanlık, 20-26 Şubat haftasının verilerini paylaştı. Tabloda, Karadeniz Bölgesi yüksek riskli, Güneydoğu Anadolu ise düşük riskli kategorisinde yer aldı.

Uşak’ta uygulanması gereken kuralların dışında farklı bir şey yapılmadığını anlatan Memiş, “Uşak küçük bir yer. Herkes her şeyden çok çabuk haberdar oluyor. Salgının yükselişte olduğu dönemde hastaneler dolup taştığında, insanlar bunu gördü ve herkes çok kısa bir sürede haberdar oldu. Koronavirüsün çok ciddi bir hastalık olduğunu anladılar” dedi. 

İnsanların koronavirüs önlemlerine uyduklarını, kimsenin maskesiz dışarıya çıkmadığını, hastaneye maskesiz gelmediklerini dile getiren Memiş, “Bir gün hastanede kan verirken maskemi çenemin altına indirmişim farkında olmadan. Başka bir hasta gelip kibarca beni maskemi doğru şekilde takmam için uyardı” diyerek, şehirdeki önlem havasını anlattı. 

Memiş, Uşak’ta toplu taşıma araçlarının çok fazla kullanılmadığını ve salgınla birlikte bu araçların kullanımının daha da azaldığını belirtti. Toplu taşıma araç kullanımının azalmasının virüsün yayılma oranını önemli ölçüde etkilediğini vurgulayan Memiş, insanların bu süreçte taziye, düğün ve benzeri toplantı alanlarına gitmeyi bıraktığını ekledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.