Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şişli halkı, 122 yıllık Etfal Hastanesi’nin taşınmak istenmesini protesto etti: “Sağlık hakkıma dokunma”

İstanbul Şişli’de halk, 122 yıllık Şişli Etfal Hastanesi’nin depreme karşı dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Seyrantepe ve Sarıyer’e taşınmasına yönelik girişimi bugün (5 Mart) hastanenin önünde protesto etti.

Hastanenin önünde düzenlenen protestoya katılan Şişli Etfal Dayanışması, Şişli Dayanışması Platformu ve sağlık çalışanları, hastanenin “rant alanına” çevrilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da katıldığı protestoda, Şişli halkının sağlık hizmetine erişim hakkının rant uğruna yok sayılmak istendiği belirtildi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden hastane yetkililerine gelen bilgiye göre, 122 yıldır hizmet veren Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastane binasının depreme karşı dayanıklı olmadığı gerekçesiyle ikiye bölünecek. Bir kısmı Seyrantepe’ye bir kısmı da Sarıyer’e taşınacak. Şişli Etfal Dayanışması, bu taşınmanın sonucunda Şişli ile birlikte Beyoğlu ve Beşiktaş’ta yaşayan halkın kaliteli ve karşılanabilir sağlık hizmetine erişimi kalmayacağını, acil servislere erişimde yaşanacak gecikmelerin can kayıplarıyla sonuçlanabileceğini belirtti.

Medyascope’a konuşan ve Şişli Etfal Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları, hastanenin taşınmasından olumsuz olarak etkileneceklerini söylüyor. Sağlık çalışanları, taşınmanın hem iş yükü hem de gelir açısından kendilerine zorluk çıkaracağı görüşünde.

Şişli Etfal Dayanışması üyelerinden Özgür Kavuşer Vardar ise başlıca taleplerini “Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılmamasını, sonradan geri dönmek üzere, bölünmeden, geçici bir süre ile taşınmasını veya yerinde dönüşümle yeniden yapılandırılmasını, hastanemizin şu anki yerinde, bölgenin ihtiyaçlarını daha iyi koşullarda karşılayacak biçimde, güvenli ve yenilenmiş binalarda mevcut tüm branşlarında hizmet vermeye devam etmesini istiyoruz” sözleriyle ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.