Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (166): Basın özgürlüğü ve kadın gazeteciler – Kumru Başer ve Jinda Zekioğlu ile söyleşi

Uzun yıllardır İngiltere’de yaşayan Kumru Başer ve iki yılı aşkın süredir Yunanistan’da bulunan Jinda Zekioğlu ile Türkiye’de ve yurtdışında gazetecilik yapmanın farklarını, kadın gazeteci olmanın avantaj ve dezavantajlarını, daralan basın özgürlüğü ikliminde hakikate ve meslek etiğine sadık kalmak için bedel ödeyen meslektaşlarımızı ve Jinda’nın Şırnaklı bir ailenin üç kuşağından kadınların Kürt coğrafyasının tamamına uzanan sert hikâyesini anlattığı kitabı Derve‘yi konuştuk. Programın sonunda, seyircilerimize, AN Vokal’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırladığı Laz halk şarkısı Heyamo‘nun altısesli yorumuyla veda ettik..

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.