Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (69): “Ekonomik paketi beklentileri karşılar mı?”

ParaPolitik programının 69. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik verilerini ve Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açıklayacağı “ekonomik reform paketi”nden beklentilerini anlattı. 

Daha önce üç ayda bir işsizlik verisi yayınlayan TÜİK’in artık bu verileri her ay yayınlamasının önemli olduğunu belirten Yalçın Karatepe, en son açıklanan işsizlik verilerinde “tamamlayıcı göstergeler” adı altında gösterilen diğer istatistiklere bakıldığında işsizlik oranının yüzde 22,5 civarında olduğunun anlaşıldığını söyledi.

İşsizliğin yanı sıra Türkiye’nin en önemli ekonomik sorunlarından birinin de cari işlemler açığı olduğunu vurgulayan Karatepe, yaz aylarındaki potansiyel turizm gelirleri dışında bu açığın kısa vadede dengelenmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.