Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs vaka sayısında Sinop ve Samsun zirvede – Sinop Tabip Odası Genel Sekreteri Edip Mahmut Tezel: “Martın ilk haftası gayet iyiydik ama ikinci haftasında vaka sayıları çok arttı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehirlere göre haftalık koronavirüs vaka haritasını çarşamba (16 Mart) günü açıkladı. Haritaya göre 6-12 Mart haftasında koronavirüs vaka sayısı en çok Samsun (100 bin kişiye oranla 458,53) ve Sinop’ta (100 bin kişiye oranla 345,56) görüldü.

Vaka sayısında Samsun ve Sinop’u sırasıyla Giresun, Balıkesir ve Kilis izledi. En az koronavirüs vakası görülen iller ise Siirt, Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa ve Batman olarak kaydedildi.

Sinop Tabip Odası Genel Sekreteri Doktor Edip Mahmut Tezer, ilde artan vaka sayılarını Medyascope’a değerlendirdi. Tezer, vakaların son zamanlarda artma sebebinin ilçelerdeki yoğunluktan kaynaklı olduğunu söyledi ve “Martın ilk haftası gayet iyiydik ama ikinci haftasında büyük bir artış yaşandı. Geçen haftaya göre vaka artış hızı azaldı. Ama bu vakalar azaldı demek değildir. Hala büyük bir yoğunluk var” diye konuştu.

Sinop Tabip Odası Genel Sekreteri Doktor Edip Mahmut Tezer ile yaptığımız söyleşinin tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.