Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararına ilişkin imza kampanyası başlattı: “Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz”

İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayan ilk ülke olan Türkiye, geçen cuma (20 Mart) Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile sözleşmeden çekildi. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkması üzerine birçok kadın örgütü, siyasi parti ve baro karara tepki gösterdi. 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kadın Politikaları Başkanlığı da Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine karşı bugün (24 Mart 2021) change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattı. 

DEVA Partisi yaptığı açıklamada, “Yok hükmündeki bu karardan dönülmesi için tüm Türkiye’den yüzlerce kadın, bu usulsüz karara dava açacak ve kadınların, çocukların yaşam hakları için davacı olacağız” dedi.

Parti aynı zamanda Twitter üzerinden “#BuHukuksuzluğuKabulEtmiyoruz” etiketiyle, sözleşmeden çıkılması kararına tepki göstermek için destek istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.