Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Patronları Tuncay Özilhan’ın evinin önünde eylemlerini sürdüren Migros işçileri, üçüncü kez gözaltına alındı

Migros’un Kocaeli-Şekerpınar’da bulunan deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve Kod 29′la işten atılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan evinin önünde bir kez daha gözaltına alındı.  (DGD-Sen) Örgütlenme Sekreteri Neslihan Acar, Migros işçilerine yönelik polis müdahalesi sırasında bayılarak hastaneye kaldırıldı. Durumu iyi olan Acar hastanede müşahede altında tutuluyor.

Migros depo işçilerinin Kocaeli Şekerpınar’daki Migros deposu önünde başlayan eylemi, Migros‘un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun İstanbul Ümraniye’de bulunan genel müdürlüğü önünde de devam ediyor. Çok sayıda Migros mağazasında “kasa kilitleme eylemi” yapan işçiler, kısa süre önce eylemlerini Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan evinin önüne taşımıştı. 

İşçilerin eylemleri üzerine Beykoz Kaymakamlığı, geçen hafta Özilhan’ın villasının bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde 15 gün geçerli olacak şekilde gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılmasını yasaklamıştı. 

DGD-SEN eylem yasağının hukuki olmadığını belirtirken işçiler Özilhan’ın evinin önündeki eylemlerini sürdürdü. Bugün (5 Nisan) bir kez daha Özilhan’ın villasının önünde açıklama yapmak isteyen işçilere müdahale eden polis, çok sayıda işçiyi gözaltına aldı. Özilhan’ın evinin önüne gelerek eylem yapmak isteyen işçiler geçen hafta da iki kez gözaltına alınmıştı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da işçilerin eylemine destek vermek için Özilhan’ın evinin önündeydi. Polis, işçileri kalkanlarla sıkıştırarak gözaltına alırken HDP’li Piroğlu da polisin sıkıştırması sonucu arada kaldı. 

Sendika yöneticisi, polis müdahalesi nedeniyle baygınlık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı

DGD-SEN Örgütlenme Sekreteri Neslihan Acar, polisin işçilere müdahalesi sırasında baygınlık geçirdi. Hastaneye kaldırılan Acar’ın durumunun iyi olduğu ve müşahede altında tutulduğu belirtildi.  

Gözaltına alınan işçiler Beykoz Devlet Hastanesi’ne götürülürken işçilerin daha sonra da Beykoz Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmesi bekleniyor.

DGD-SEN Örgütlenme Sekreteri Neslihan Acar

“Bu ülkede işçinin hakkı yok”

İşçiler polis tarafından gözaltına alındıktan sonra HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu kısa bir konuşma yaptı. Piroğlu şunları söyledi:  

“Bir kere daha açığa çıktı ki bu ülkede işçinin hakkı yok. İşçinin hakkını arama hakkı da yok. Migros işçisini işinden atan Tuncay Özilhan’dır. Migros işçisini işten atan bu ülkede demokrasiden söz eden TÜSİAD’ın patronlarıdır. Bu polisler kadınlar öldürülürken, işçiler ölürken yok. Ne zaman hakkımızı arasak karşımıza çıkıyorlar. İşçiler yan yana geldiğinde bu kalkanlar dağılacak. Tuncay Özilhan bunun hesabını verecek. Bu yasağı koyanlar hesabını verecek. İşçiler eninde sonunda hakkını alacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.