Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beykoz Kaymakamlığı’ndan Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın mahallesine özel eylem yasağı – İşçiler yine gözaltına alındı

Migros’un Kocaeli-Şekerpınar’da bulunan deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve Kod 29 ile işten atılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan evinin önünde bir kez daha gözaltına alındı. DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, ”Tuncay Özilhan için alınmış bir kararın bizim için geçerliliği yoktur” dedi.

İşçilerin Şekerpınar’daki depo önünde başlayan eylemi Migros‘un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun Ümraniye’de bulunan genel müdürlüğü önünde de devam ediyor. Birçok Migros mağazasında “kasa kilitleme eylemi” yapan işçiler eylemlerini, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan evinin önüne de taşıdı.

Günlerdir Özilhan’ın villası önüne gelen işçiler 29 Mart’ta gözaltına alındı. İşçiler aynı gün serbest bırakılırken Beykoz Devlet Hastanesi önünde açıklama yaptı. İşçiler, Özilhan’ın villasının önünde eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Dün (30 Mart) ise Beykoz Emniyeti’ne bağlı sendikalar masası ve asayiş büro polisleri, DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı’yı arayarak Beykoz Kaymakamlığı’nın, Özilhan’ın villasının bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde 15 gün geçerli olacak şekilde gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılmasını yasakladığını bildirdi.

Bugün (31 Mart) tekrar villa önüne gitmek isteyen işçileri çok sayıda polis karşıladı. Kısa bir konuşma yapan DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, ”Tuncay Özilhan için alınmış bir kararın bizim için geçerliliği yoktur. Kaymakamlığın tek mahalleye, Çubuklu Mahallesi’ne özel olarak aldığı kararın bir hükmü yoktur. Bu karar Tuncay Özilhan’ı korumak için alınmıştır” dedi.

Polis eylem sırasında işçilere müdahale etti. Müdahale sırasında bazı işçiler yerlerde sürüklendi ve darp edildi.

Murat Bostancı gözaltına alınırken Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Olağan Genel Kurulu’nda Tuncay Özilhan’ın yaptığı konuşmaya değinerek “Dün TÜSİAD’ın genel kurulunda ne söylüyordun? Diktatörsün!” dedi.

Gözaltına alınan işçiler Beykoz Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçilerin daha sonra Beykoz Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.