Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Migros işçilerinin devam eden eylemlerine karşı patronları Tuncay Özilhan’ın villasının bulunduğu mahalleye eylem yasağı getirildi

Migros’un Kocaeli-Şekerpınar’da bulunan deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve Kod 29 ile işten atılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi işçiler, pazartesi günü (29 Mart) şirketin sahibi Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’daki evinin önünde eylemdeydi. Eyleme müdahale eden polis, 17 işçiyi gözaltına aldı. İşçiler aynı günün gecesinde serbest bırakılırken Beykoz Kaymakamlığı, Özilhan’ın villasının bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılmasını 15 gün süreyle yasakladı.

Marketler zinciri Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve Kod 29 ile işten atılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi işçiler, pazartesi günü (29 Mart) şirketin sahibi Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’daki evinin önünde eylem yaptı. Eyleme müdahale eden polis, 17 işçiyi gözaltına aldı. İşçiler aynı günün gecesinde serbest bırakılırken Beykoz Devlet Hastanesi önünde açıklama yaparak, Özilhan’ın villasının önünde eylemlerine devam edeceklerini söyledi.  

Bugün (30 Mart) ise Beykoz Emniyeti’ne bağlı sendikalar masası ve asayiş büro polisleri, DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı’yı arayarak Beykoz Kaymakamlığı’nın, Özilhan’ın villasının bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde 15 gün geçerli olacak şekilde gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılmasını yasakladığını bildirdi.

Medyascope‘a konuşan DGD-SEN Genel Başkanı Bostancı, “Migros depo direnişini durdurmak için tek mahallede eylem yasağı koyuyorlar. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Migros’un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun patronu Tuncay Özilhan için özel karar çıkarıyorlar. Hani yasalar önünde eşittik? Nerede anayasanın 10. maddesi?” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.