Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Amirallerin yakınları listesi Soylu’dan, servisi Sabah’tan

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda, “Amirallerin yakınları listesi Soylu’dan, servisi Sabah’tan” başlıklı bir yazı kaleme aldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Montrö açıklamasına imza atan emekli amirallerle ilgili “Şu anda 104 kişinin içerisinde bizzat CHP’nin üyesi olan, kendisi karısı yeğeni, oğlu şusu busu olanlar var” dedi, Sabah gazetesinde ise “Darbe imalı bildiri imzalayan emekli amirallerden 4’ü CHP üyesi çıktı” başlıklı bir yazı yayımlandı. Erdoğan’ın bu sözleriyle medyaya talimat verdiğini söyleyen Bildirici, şöyle devam etti:

“Kuşkusuz bu olayın en vahim yanı, Sabah ve Hürriyet başta olmak üzere medyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hareket ederken insan haklarını, kişi masumiyetini, suçların şahsiliği kuralını, lekelenmeme hakkını ve gazetecilik ilkelerini tamamen gözardı etmesi. 104 emekli amiral, bildiri yayımlayarak suç işlediyse bunda eşleri, anne babaları ya da kardeşlerinin nasıl bir ilgisi olabilir? Sırf emekli amirallerin yakını oldukları için bu insanların isimleri ilan edilerek ‘suçların şahsiliği’ kuralı ihlal edildi. İsimleri yayınlanan bu insanlar, durup dururken zan altında bırakılmış, hedef gösterilmiş oldu.

“Medya, korku barikatının yükseltilmesine katkıda bulundu”

Akrabaları bir yana bırakalım, emekli amirallerden dördünün CHP üyesi olması neyi kanıtlar? Hiçbir şeyi kanıtlamaz. Bir üyenin yaptığı partiyi de bağlamaz. Aksini söyleyebilmek için bu eylemin parti yönetimiyle ilişkisinin kanıtlanması gerekir. O yönde de bir emare yok ortada. Buna rağmen iktidar kontrolündeki medya yargıç-savcı rolüne soyundu. Bildirinin CHP’nin de içinde olduğu bir muhtıra olduğuna ve darbe çağrısı yapıldığına karar verdi; emekli amiralleri suçlu ilan etti. Kişilerin mahkûm olana kadar masum kabul edilmesi gerektiği ilkesini çiğnedi. İnsanların düşüncelerini açıklamalarının önüne çekilen korku barikatının daha da yükseltilmesine katkıda bulundu medya.”

Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.