Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (73): “Neden çiftçilere destek sağlanmıyor?”

ParaPolitik programının 73. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye’de tarım sektörünün durumunu ve çiftçilere verilen kamu desteğinin yeterli olup olmadığını değerlendirdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Türkiye’deki kayıtlı çiftçi sayısının 2 milyon 200 bin olduğunu ifade eden Yalçın Karatepe, bu kişilere devlet tarafından verilen maddi destek miktarının oldukça düşük olduğunu belirtti. Dünyanın hiçbir yerinde çiftçilerin piyasa koşullarıyla baş başa bırakılmadığını ancak Türkiye’de yaşayan çiftçilerin tamamen piyasanın insafına terk edildiğini vurgulayan Karatepe, Türkiye’nin ciddi kamu desteklerini ve teşviklerini içeren bir tarım politikası geliştirmesi gerektiğini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.