Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Edirne’de koronavirüs salgınında son durum – Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun: “Hem Edirne’de hem de Trakya bölgesinde hastaların yatışını yapabilecek bir hastane yok”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü (12 Nisan) Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize’de yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80’in üzerinde olduğunu söyledi. Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun’a, kentteki hastanelerin doluluk oranını sorduk. Altun, “Hem Edirne’de hem de Trakya bölgesinde hastaların yatışını yapabilecek hastane yok” dedi.

Koronavirüs salgını, Türkiye’de etkisini artırmaya devam ediyor. Dünkü (12 Nisan) Bilim Kurulu toplantısının ardından salgının seyriyle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke genelinde üçüncü pikin yaşandığını söyledi. Vaka sayısı ile yoğun bakım doluluğunun aynı oranda yükselmediğini belirten Koca, şöyle konuştu:

“Bu, Türkiye’de üçüncü, İstanbul’da dördüncü pik. Vaka sayısı daha yoğun ama aynı oranda ağır hastamız artmıyor. Bu dönemde sağlık altyapımız açısından ciddi bir sorunumuz yok. Yatak doluluk oranlarımız yüzde 56,3. Toplam 247 bin yatağımız var. Servis yatak doluluk oranında bir sorun yok. 47 bin yoğun bakım yatağımızın 32 bini erişkinler için kullanılıyor. Erişkin yataklarının doluluk oranı yüzde 71,3. Yine de bazı illerimizde yer yer sorunlar yaşıyoruz. Yüzde 80 üzeri yoğun bakım doluluğu olan illerimiz ise şunlar: Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize.”

Alarm veren şehirler arasında bulunan Edirne’deki son durumu Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun ile konuştuk. Altun, “Normalleşmeye geçilen süreçten bu zamana kadar Edirne’de koronavirüs vakaları 4,13 kat arttı” dedi.

Edirne’de yoğun bakım ve diğer hasta yataklarının tamamen dolduğunu söyleyen Altun, “Edirne açısından şu anda ne koronavirüs hasta yatağı ne de koronavirüs dışı hasta yatağı var. Hastanelerin acil bölümünde çalışan meslektaşlarımızdan aldığımız geribildirimler bunlar. Koronavirüs dışı yoğun bakım hastalarını bile sevk edeceğimiz bir hastane bulunmuyor şu anda. Hem Edirne’de hem de Trakya bölgesinde bu hastaların yatışını yapabilecek bir hastane yok” diye ekledi.

Edirne Tabip Odası Başkanı ile yaptığımız söyleşinin tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.