Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Ey kabine değişikliği, bu gece geldiysen üç kere vur, yazarlarımız perişan”

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde, son haftalarda gündemden düşmeyen “kabine değişikliği” tartışmalarıyla ilgili olarak çeşitli tahminlerde bulunan ancak bu tahminleri tutmayan gazetecileri eleştirdi ve bu durumun, “kulis gazeteciliğinin iflasını” belgelediğini yazdı.

“Açık söylemek gerekirse, AKP’nin 24 Mart’ta yapılan 7. Olağan Büyük Kongresi ‘kulis haberciliği’nin iflasını kanıtladı. Kongreye gelene değin günlerdir kabinede değişiklik olacağı, hangi bakanın gideceği gibi haberler, yazılar yayımlanmıştı. Aslında ‘kabine değişikliği’ne ilişkin bilgi almak, hangi bakanın gideceğini ve yerine kimin geleceğini öğrenebilmek kolay değil. Hatta neredeyse imkansız gibi. AKP öncesi dönemde başbakanlar ve parti yöneticileri istişare mekanizmalarına önem verdikleri ve parti içi dengeleri gözettikleri için bu tür değişiklikler gazetecilere sızardı.

Artık kabine değişikliği konusundaki tek karar verici Cumhurbaşkanı Erdoğan. Ne istişare mekanizmalarını işletiyor ne de parti içinde bir denge gözetiyor. Erdoğan kendi başına karar veriyor, parti yöneticileri, kendileriyle ilgili değişikliklerden bile önceden haberdar olamıyor. Erdoğan gazetecilere fısıldamadığına göre, kulislerde konuşulanlara dayanarak ‘kabine değişikliği’ haberi yazmak, habercilik değil toto oynamak, tahminde bulunmak” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.