Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 35. hafta sona erdi: Ankaragücü, Beşiktaş’a çelme taktı

Süper Lig’de 35. hafta, dün akşam (18 Nisan) oynanan Medipol Başakşehir-Fenerbahçe karşılaşması ile sona erdi. Ligde zor günler geçiren Medipol Başakşehir, şampiyonluk mücadelesi veren rakibine 2-1’lik skor ile mağlup oldu. Aldığı kötü sonuçlar ile zirve yarışında büyük yaralar alan Galatasaray ise Kerem Aktürkoğlu’nun üç gol atarak yıldızlaştığı maçta Göztepe deplasmanından üç puan ile dönmeyi başardı. Öte yandan lider Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Ankaragücü’nün geri dönüşüne engel olamadı ve sahadan bir puan ile ayrılmak zorunda kaldı.

Maçın kader adamı, kendi kalesine iki gol atan Ante Kulusiç’ti.

 Ante Kulusic, kendi ağlarını iki kez sarstı

Lider Beşiktaş, Süper Lig’in 35. hafta mücadelesinde Hikmet Karaman ile çıkışa geçen Ankaragücü’nü konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan siyah-beyazlılar, Oğuzhan Özyakup’un dakikalar henüz 5’i gösterdiğinde yerde kalması sonucu penaltı kazandı. Ancak kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Kevin N’Koudou, takımını öne geçirmeyi başaramadı. Oyun üstünlüğünü elinde bulundurmasına rağmen Beşiktaş, ilk yarının kalan bölümünde istediği gol pozisyonlarını bulmakta zorlandı. Beşiktaş’ın imdadına ise Ante Kulusic yetişti. 45+4. dakikada Rachid Ghezzal’ın kullandığı serbest vuruşta Kulusic, ters bir kafa vuruşuna imza atarak topu kendi ağlarına gönderdi. Bu gol, ilk yarının skorunu belirledi: 1-0.

Paintsil, iki penaltı golüyle başkent temsilcisine bir puanı getiren isim oldu.

Paintsil, Beşiktaş önünde takımını sırtladı

Soyunma odasına 1-0 mağlup giden Ankaragücü, ikinci yarının hemen başında bir şok daha yaşadı. Valentin Rosier’in ortasına ters bir vuruş yapan Kulusic, topu ikinci kez ağlara göndererek takımının Beşiktaş karşısında 2-0 geriye düşmesine neden oldu. Yediği iki şanssız golün ardından Ankaragücü, lider Beşiktaş karşısında oyun üstünlüğünü biraz da olsa eline almayı başardı. Sarı-lacivertli ekip, ataklarının karşılığını ise 65. dakikada aldı. Welinton’un müdahalesi ile yerde kalarak takımına penaltı kazandıran Joseph Paintsil, topun başına da kendisi geçti ve skoru 2-1’e getirdi. Hikmet Karaman’ın öğrencileri, mücadelenin geri kalan bölümünde rakip yarı sahada daha çok gözüken ekip oldu ve maçın son dakikasında bir penaltı vuruşu daha kazandı. Pozisyonun kahramanı da bir kez daha Joseph Paintsil oldu. Gökhan Töre’nin müdahalesi ile yerde kalan Paintsil, penaltı atışını kullanarak kendisinin ve takımının maçtaki ikinci golünü attı. Başkent temsicisi, bu gol ile İstanbul deplasmanından bir puan çıkarmayı başardı.

Süper Lig’de 35. haftada oynanan maçların sonuçları:

Süper Lig’de 34. hafta sonucunda oluşan puan durumu:

https://twitter.com/TFF_Org/status/1383854977567707141?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.