Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şimdiki Zaman (42) – Yeni ABD: Neoliberalizm kahrolurken

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, peş peşe açıkladığı paketlerle on yıllar sonra tekrar “sosyal devlet” uygulamalarını ABD’nin gündemine getirdi. ABD’li sol politikacıların yıllardır gündemde tuttukları ve örgütledikleri talepler, Biden’ın yalnız ülkesi için değil tüm dünya için yeni bir dönüşümün ilk işaretlerini çakması anlamına geldi. Elbette her şey bitmiş değil. Büyük bir mücadele alanı açıldı. Peki ya Türkiye’de ne oldu? Aşının Türkiye’ye şirketler eliyle getirilip eczanelerde satılması ihtimali tartışılmaya başlandı. Bu tartışma neden hiç yapılmamalı? Şimdiki Zaman bu hafta, neoliberalizmin kendi beşiğinde öleyazdığı bir dönemde Türkiye’nin ne halde olduğunu sorguladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.