Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (13): Matematik başarısı nasıl artar?

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu bölümünde Yeliz Düşkün ve Kayıhan Kesbiç, Türkiye’nin matematik başarısındaki durumunu ve iyileşme için yapılabilecekleri bir öğrenci, bir öğretmen ve bir akademisyenle konuştu.

Programa Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özer Öztürk, matematik öğretmeni Didem Naime Metin ve lise 11. sınıf öğrencisi Serdar Bahar katıldı. PISA, TIMSS, ABİDE gibi değerlendirmelere ve LGS sonuçlarına göre Türkiye’nin matematikteki başarısı düşük. Matematik, öğrencilerde salgının etkisiyle yaşanan öğrenme kaybı konusunda da dikkat edilmesi gereken bir alan olarak görülüyor. Programda bu durumun nedenleri ve bu alandaki zorlukların nasıl aşılabileceği çeşitli boyutlarıyla ele alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.