Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB defteri kapandı mı? – Kadri Taştan: “Türkiye ile AB arasında ilişkilerin defterini kapatmak mümkün değil, ekonomiden güvenliğe birbirlerine bir şekilde bağımlılar”

Marshall Fonu – The German Marshall Fund of the United States (GMF) tarafından yapılan “Avrupa Birliği ve Türkiye-AB İlişkilerine Yönelik Algı” araştırmasının sonuçları, 29 Nisan günü yapılan çevrimiçi toplantı ile açıklandı. Araştırmada, “Bu pazar Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyeliği konusunda bir referandum olsa, nasıl oy kullanırsınız?”, “1995 yılında Avrupa Birliği ile imzalanan Gümrük Birliği Anlaşması Türkiye’ye fayda mı sağlamıştır yoksa zarar mı vermiştir?”, “Türkiye AB’nin Yeşil Mutabakatı’na katılmalı mıdır?” gibi sorulara cevaplar arandı. Araştırmanın bulgularını, Marshall Fonu Kıdemli Araştırmacısı Dr. Kadri Taştan ile konuştuk. 

Araştırmanın sunumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.