Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Yunan Bakana haddini bildirdi” ama Libya’da ne yaptı?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, son günlerde yaşanan iki farklı dış gelişmeden yola çıkarak, bazı bilgilerin kasıtlı olarak örtülüp bazılarının öne çıkarıldığı diplomasi haberlerinde amacın bilgi aktarımını aştığını ve “milli bir maç” havasına büründürülerek söz konusu haberlerin çarpıtıldığını savundu.

“Ne yazık ki, son zamanlarda medyada olaylarla ilgili hükümler, bilgi aktarma çabasından önde gidiyor. Hele başka bir ülke ile ilişkiler söz konusu ise gazetecilerin hükümleri milli maçlardaki taraftarların verdiklerine benzer ‘milli hassasiyetlere’ dayanıyor […] Aslında ‘milli maç’ havasında yazılan bu diplomasi haberleri, Türkiye’nin ulusal çıkarlarına zarar veriyor. Savunulduğu gibi öyle ‘milli hassasiyetlere’ de dayanmıyor. Düpedüz siyasi iktidarın dış politikasına koşulsuz destek anlamına geliyor.

Gerçekten ülkesinin çıkarını gözeten gazeteci, öncelikle -kime yarayacağına bakmadan- nesnel ve eksiksiz bilgi verir. Çünkü olup bitenleri bilmek bu ülkede yaşayan herkesin hakkı. Başka ülkelerle yaşanan sorunların çözülmesi için karşı tarafın görüşlerinin de bilinmesi gerekir. Karşı tarafın görüşlerini bilmeden sorunları çözmek mümkün olamaz” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.