Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Sedat Peker’in videolarıyla döndük yine devlet-siyaset-mafya üçgenine

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in son günlerde yayınladığı bir dizi videodan ve bu videolarda yer alan iddialardan yola çıkarak, söz konusu iddiaların özellikle iktidara yakın medya organları tarafından görmezden gelinmesini eleştirdi.

“Sedat Peker ile abi-kardeş ilişkisi içine girmiş medya mensuplarının aniden ona tavır alması şaşırtmıyor. Ne de olsa, İçişleri Bakanlığı, bu kadar yıl sonra aniden Sedat Peker’in ‘organize suç faaliyetlerinin tespit edildiğini’ açıkladı! Sanki Sedat Peker önceki yıllarda farklı ilişkiler içindeydi! Fakat bu tür iddiaların aydınlatılmasında medyanın tutumu belirleyici. Susurluk’taki kazanın ardından yaygın medyanın ısrarla olayı sorgulaması ve TBMM komisyonunda verilen ifadeleri manşetlere taşıması, skandalın tüm boyutlarını araştırması etkili olmuştu. Siyasi iktidara rağmen iddiaların araştırılması hem toplumun aydınlanmasını sağlamıştı hem de faili meçhul cinayetlerin kesilmesini. Türkiye’de araştırmacı gazetecilikte yeni bir dönem başlamış, haberlerin yanı sıra onlarca kitap yazılmıştı skandal hakkında. O günlerde medyada sürekli ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sloganı dillendiriyordu. Sedat Peker’in videoları ise Susurluk skandalından beri çok şeyin eskisi gibi devam ettiğini anlatıyor bizlere. Bu iddiaların üzerine gitmek, sorgulamak, aydınlatmak yine gazetecilerin görevi. Belki bu kez gerçekten ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmaz'” diyen Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.