Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Soylu’ya mesafeli Sabah, AA muhabiri ve Cumhuriyet’in başyazısı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik iddialarına ve Soylu’nun bunlara verdiği cevaplara iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin mesafeli yaklaşmasını, Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın iki bakana yönelttiği soruların ardından işten çıkarılmasını ve bunun gazeteciler ve gazetecilik açısından neleri gösterdiğini, Cumhuriyet gazetesinin Soylu’nun iddialarıyla ilgili olarak yayımladığı ve tartışma yaratan başyazısını değerlendirdi.

Bildirici’nin yazısından bir bölüm şöyle:

“Enteresandır ne iktidar partisinden ne de her zaman destek verdiği söylenen MHP’den Soylu’yu sahiplenen açıklamalar duyuluyor; ne de Fahrettin Altun, İbrahim Kalın ve Ömer Çelik’in dışında sosyal medyada paylaşım seli görülüyor. 2 Mayıs’tan bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz’ sözleri dışında iktidardan Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili bir değerlendirme de gelmedi. Onda da Soylu ile ilgili bir ifade yoktu zaten.

İktidar yanlısı gazete, televizyon ve internet siteleri de Sedat Peker’in iddialarını haber yapmadıkları gibi, iddiaları yanıtlamaya da kalkmıyorlar. Bu olayı tamamen görmezden geliyorlar; Mahmut Övür, Cem Küçük, Abdurrahman Dilipak ve Abdülkadir Selvi gibi birkaç yazar dışında köşe yazılarında da Sedat Peker’in iddiaları yok sayılıyor.”

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.